Început de an școlar în forță pentru cluburile TADS


Începutul de an școlar înseamnă pentru cluburile TADS un nou start, plin cu activități provocatoare legate de mediul înconjurător. Anul trecut, Tinerii Activi pentru Dunăre și Sturioni au descoperit mare parte din informațiile ce le-ar putea fi utile legate de Coridorul Verde al Dunării Inferioare și Delta Dunării, dar și de sturioni și conservarea acestor specii deosebite. Adevărata provocare pentru elevi și pentru profesorii lor însă abia acum începe: construcția proiectului TADS.

Prima veste bună a anului școlar este că o nouă unitate de învățământ s-a alăturat cluburilor TADS. 20 de elevi și 3 profesori de la Școala Profesională Vasile Bacalu din Mahmudia au luat parte, pe 17 octombrie, la startul acestei aventuri, alături de reprezentanții WWF România. Iar pe 18 octombrie, au revenit cu forte proaspete și membrii Clubului TADS de la Borcea.

vizite 640x439 - Început de an școlar în forță pentru cluburile TADS

Activități care mai de care mai interesante în Cluburile TADS

Vești numai bune de împărtășit avem și de la Sf. Gheorghe, unde elevii școlii din localitate au lucrat mai bine de o lună la construcția unei canoe. Alături de Viorel de la Atelierul Mobil, copiii au măsurat, au tăiat, au legat, au finisat și au finalizat cu succes lucrul la barca ce le va rămâne în custodie. Iar joia trecută au reușit să o lanseze la apă. Puteți trăi această experiență, alături de ei, aici.

lotca - Început de an școlar în forță pentru cluburile TADS

Și elevii din Jurilovca au organizat la finalul săptămânii trecute o întâlnire de club productivă, pentru a marca prin jocuri și activități specifice Ziua Mării Negre (celebrată pe 31 octombrie). Tot atunci, membrii TADS au început pregătirea desenelor pentru concursul inițiat de colegii lor de la Galați pe tema schimbărilor climatice.

Cu această ocazie, îi felicităm pe elevii Liceului Emil Racoviță din Galați pentru inițiativa de a organiza acest concurs cu ocazia Săptămânii Educației Globale, care anul acesta are drept temă schimbările climatice. Lucrările vor fi jurizate de WWF România.