Eroii din UE care lucrează pentru salvarea sturionilor din Dunăre


Știați că Uniunea Europeană reunește oameni care lucrează în toată regiunea pentru a avea grijă de voi și de alte milioane de oameni? Fie că se pregătesc să intervină în cazul unei situații de urgență, fie că urmăresc găsirea unui leac pentru o afecțiune misterioasă sau lucrează pentru ca zona în care trăiești să fie puțin mai verde, acești eroi obișnuiți fac din Europa un loc mai bun pentru a trăi. Iar ei nu caută recunoaștere; ei își fac pur și simplu datoria.

Campania EU Protects, care se desfășoară luna aceasta cu precădere în Irlanda, Letonia, Lituania, Bulgaria, România, Portugalia, Grecia și Malta, ne amintește de acești eroi locali – prezenți în fiecare comunitate, regiune, țară a Uniunii Europene – dar și de munca lor care are un impact deosebit. Uniunea Europeană este cea care face posibil ca toți acești eroi să poată pună pe tapet problemele care depășesc granițele unei singure țări, fie că vorbim de crimă organizată sau de schimbări climatice.

Și noi, în proiectul “LIFE for Danube Sturgeons”, avem propriii noștri eroi! Le puteți citi poveștile aici, pe site, sau pe site-ul EU Protects.

Populația de sturioni din Dunăre a scăzut simțitor în ultimii 50 de ani. Dispariția acestor pești ar avea consecințe dezastruoase deopotrivă asupra sănătății fluviului și a comunităților de pescari. Citiți întregul articol referitor la colegii noștri care lucrează pentru salvarea sturionilor din Dunăre, aici.