A doua întâlnire a Comitetului Consultativ


Marți, 17 aprilie, a avut loc a două întâlnire a Comitetului Consultativ al proiectului. La întâlnire au luat parte reprezentanți ai Poliției Române, Poliției de Frontieră, Poliției Deltei Dunării, Direcției Generale a Vămilor, ICDEAPA, ANPA, Universitatea Dunărea de Jos din Galați și ai partenerilor de la ARBDD.

Round Table Stakeholders meeting 17.04.2018 c WWF Romania 12 300x225 - A doua întâlnire a Comitetului Consultativ
(c) WWF-Romania

Întâlnirea a reprezentat un moment foarte bun pentru a discuta evoluția proiectului din ultimul an. Astfel, au fost prezentate și discutate rezultatele celor două studii la care am lucrat în ultimele 12 luni: studiul socio-economic și studiul privind atribuțiile și responsabilitățile autorităților responsabile de controlul pescuitului. Cele mai multe discuții s-au purtat în jurul modului și scopului celui de-al doilea. Astfel, pentru finalizarea lui într-o formă cât mai corectă și utilă acesta va urma să sufere unele modificări menite să ofere o claritate mai bună asupa rolului și atribuțiilor fiecărei instituții vizate.

Un alt aspect foarte important discutat a fost acela de colaborare între instituții, fapt care se întâmplă, însă care poate să funcționeze și mai bine. Pornind de la acest fapt, cei prezenți și-au manifestat deschiderea de a lucra împreună cu noi și la nivel local și de a participa la întâlnirile pe care le organizăm în cadrul proiectului în comunitățile de pescari unde suntem prezenți. Astfel, în viitorul apropiat vom porni demersurile în acest sens.

Round Table Stakeholders meeting 17.04.2018 c WWF Romania 11 225x300 - A doua întâlnire a Comitetului Consultativ
(c) WWF-Romania

De asemenea, au fost discutate și aspecte care țin de construirea și lansarea platformei actionez.ro, observații care au menirea să îmbunătățească modul în care aceasta va fi folosită de persoanele relevante. În cadrul unei întâlniri viitoare, când platforma va fi gata, se va lucra în continuare la maximizarea potențialului platformei.

Componenta de educație a fost prezentată ca una din activitățile pe care le vom începe în următoarele luni și care va avea un rol esențial în formarea viitorilor adulți ai comunităților de pescari din zonele de proiect și nu numai. Ea a fost primită cu mult optimism și susținere.

Ne bucurăm că am avut o întâlnire fructuoasă care ne-a apropiat și mai mult de stakeholderii noștri și, mai ales, a creat premisele unei colaborări reale în următoarele luni.