Jurilovca a sărbătorit Ziua Mondială a Peștilor Migratori


Ziua Mondială a Peștilor Migratori a fost sărbătorită cu multă voie bună și speranță într-una din comunitățile de pescari unde proiectul își desfășoară activitățile: Jurilovca.

c WWF George Caracas 79 184x300 - Jurilovca a sărbătorit Ziua Mondială a Peștilor Migratori
(c) WWF- George Caracas

Jurilovca este una dintre cele 5 comunități ale acestui proiect, o localitate minunată de-a lungul Dunării, cunoscută ca poarta de intrare spre Gura Portiței. Este o comunitate cu mult potențial atât natural, cultural, însă și uman. Este locuită de oameni harnici, frumoși, deștepți și dornici să facă lucrurile așa cum trebuie, într-un mod bine gândit și durabil. Ne-am bucurat când școala gimnazială din Jurilovca a acceptat să fie parte din programul nostru de sărbătorire a Zilei Mondiale a Peștilor Migratori, arătându-și entuziasmul de a ne primi și de a vorbi împreună cu generațiile viitoare despre importanța acestei specii emblematice care încă se mai găsește în Dunăre.

c WWF George Caracas 80 300x218 - Jurilovca a sărbătorit Ziua Mondială a Peștilor Migratori
(c) WWF- George Caracas

Astfel, am testat împreună cu elevii claselor V-VIII una din întâlnirile viitorului ghid educațional destinat Dunării și Sturionilor din Dunăre. Cu ajutorul jocului, a informațiilor pe care aceștia le aveau deja sau le-au primit la fața locului, tinerii au reușit să fixeze o serie de informații aproape necunoscute de către ei, legate de cine sunt sturionii, speciile de sturioni și particularitățile lor, migrația și amenințările la care se supun în procesul de migrație și care sunt soluțiile pe care aceștia le văd astfel încât sturionii să prospere în viitor.

c WWF George Caracas 82 300x179 - Jurilovca a sărbătorit Ziua Mondială a Peștilor Migratori
(c) WWF- George Caracas

Au fost ore scăldate în bucuria jocului și descoperirii lucrurilor noi, dar și în tristețea realității cu care se confruntă aceast specie atât de importantă mediului și oamenilor, mai ales a celor care trăiesc în imediata ei vecinătate. Toți tinerii și-au promis că nu vor mai mânca sturioni și vor face tot ce pot să îi protejeze. Ne bucurăm că am făcut cunoștință cu acești tineri, că am avut un feedback mai mult decât pozitiv din partea lor și abia așteptăm să revenim.