START Clubului TADS de la Sfântu Gheorghe

20190521 150535 300x225 - START Clubului TADS de la Sfântu GheorgheElevii din Sfântu Gheorghe, membri ai Clubului TADS – Tineri Activi pentru Dunăre și Sturioni, și-au satisfăcut marți curiozitățile legate de animalele sălbatice din Delta Dunării. Echipa WWF a fost prezentă la prima întâlnire a clubului, în care cei 20 de membri s-au cunoscut și au pus bazele unui grup închegat și interesat de protejarea naturii.

Le-am povestit despre animalele pe care le au la doi pași, în Delta Dunării (vidrele, țestoasele, păsările acvatice protejate de lege) și, bineînțeles, despre sturioni și necesitatea protejării lor. Cei 18 copii aflaseră deja de la profesorii lor că sturionul trăiește în apele noastre din vremea dinozaurilor și poate trăi până la 200 de ani. Au înțeles cât de important este pentru această specie să le fie protejate rutele de migrație, dovadă fiind și desenele concepute de ei imediat după întâlnire în cadrul concursului legat de migrația sturionilor.

La final, cei mici au dorit atât de mult să mai petrecem timp împreună, încât au inventat un joc (o ghicitoare cu animale) pe care l-am jucat împreună.

Scopul Clubului TADS – Tineri Activi pentru Dunăre și Sturioni este de a le oferi tinerilor din comunitățile proiectului cadrul necesar să învețe despre bogățiile naturale și culturale din imediata apropiere și să înceapă să îți dezvolte competențe de cetățeni activi care vor avea grijă pe termen scurt, mediu și lung de integritatea biodiversității și a zonei în complexitatea ei.

Aceasta a fost a treia întâlnire pe care echipa de proiect a realizat-o la nivelul cluburilor TADS. Urmează ca săptămâna viitoare să fim alături de elevii și profesorii din Borcea. Ținem aproape!

60609139 2050657355229650 7350344843542921216 n - START Clubului TADS de la Sfântu Gheorghe