Sturionii la competiția de canotci de pe Dâmbovița


Sâmbătă, 29 iulie, sturionii au fost vedetele malului Dâmbovița la a treia ediție a evenimentului Dâmbovița Smart River, desfășurat pe malul râului Dâmbovița, în fața Bibliotecii Naționale București.

Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente care dorește să readucă natura în mijlocul orașelor deja sufocate de trafic și poluare, de a oferi locuitorilor orașelor mari din țară posibilitatea de a-și vedea principalul râu care îi traversează, ca pe un mijloc frumos și sănătos de a-ți petrece timpul. Anul acesta echipa noastră de proiect alături de colegi și voluntari WWF-România au participat la competiția de canotci organizată pe Dâmbovița, situându-ne pe locul final 4.

DSC8206  1024x684 - Sturionii la competiția de canotci de pe Dâmbovița
Doru Oprișan

A fost o ocazie minunată să interacționăm și să facem cunoștință cu oameni ai Bucureștiului pe care nu îi întâlnim în mod normal. Am vorbit despre sturioni și importanța lor pentru Dunăre și oamenii care trăiesc pe malurile fluviului, am vorbit despre braconaj și despre șansele foarte mari ca aceste specii să dispară curând dacă nu ne schimbăm modul de gândire și de acțiune. Am descoperit împreună de ce nimeni nu a auzit de șip și viză, am descoperit faptul că de zeci de ani aceste două specii nu au mai fost văzute în Dunăre.

DSC8203  1024x684 - Sturionii la competiția de canotci de pe Dâmbovița
Doru Oprișan

Povestea noastră va continua peste o luna, la Tulcea, acolo unde se va încheia șirul evenimentelor organizate de prietenii noștri de la Rowmania, în cadrul festivalului RowmaniaFest între 1-3 septembrie. Pe curând!