Sturionii au poposit la RowmaniaFest 2017


Este un pic trecut de ora 9 dimineața, iar faleza din Tulcea începe să intre în contact cu matinalii vizitatori. Finalul de vară ne găsește ca și în ultimii 6 ani aproape de tulceni și de prietenii de la Asociația Mila 23 Ivan Patzaichin la RowmaniaFest 2017.

dand Tulcea day4 2068 300x200 - Sturionii au poposit la RowmaniaFest 2017
(c) Daniel Damaschin

Anul acesta am pregătit o mulțime de surprize celor care urmează să facă festivalul de anul acesta unul dintre cele mai reușite de până acum. Tradiția de 7 ani, consegvența și dăruirea celor care fac posibil acest eveniment, i-au făcut pe tulceni să fie tot mai interesați de subiectele și oamenii care se întâlnesc an de an în primul weekend din septembrie, la Tulcea.

 

Copiii de toate vârstele au avut ocazia să cunoască toate speciile de sturioni care trăiesc în Dunăre, cum ar fi morunul, păstruga, cega și nisetrul, sau care nu au mai fost văzuți deja de peste 40 de ani în Dunăre, cum ar fi șipul sau viza. Micuții au avut la îndemână un tricou și o serie de carioci speciale pt textil cu ajutorul cărora au putut să își personalizeze tricoul și să îl păstreze. În plus, cei prezenți au putut să își facă fotografii pe care le-au primit pe suport magnetic pentru a le aminti de aceste zile minunate petrecute împreună.

dand Tulcea day4 2098 300x200 - Sturionii au poposit la RowmaniaFest 2017
(c) Daniel Damaschin

Cei mari au avut ocazia să vorbească cu experții WWF despre importanța conservării sturionilor din Dunăre și, mai ales, cât de important este să fii informat în ceea ce privește sursa produsului de pește pe care îl cumperi de pe raftul magazinelor. Este important să fii sigur că peștele pe care îl pui în farfurie vine din ape curate și dintr-un mediu sănătos și nu braconat, că el este pescuit de o persoană a cărei muncă este respectată și renumerată corect și, nu în ultimul rând, că produsul pe care îl cumperi este ceea ce ar trebui să fie, nu un produs contrafăcut.

Am petrecut două zile pline și frumoase în compania tulcenilor, am cunoscut oameni noi și am întărit legăturile cu cei cunoscuți și ne pregătim să revenim cu mare drag și anul viitor.