Primul Comitet Consultativ din România


A avut loc prima întâlnire a Comitetului Consultativ din România. În cadrul întâlnirii de miercuri echipa de proiect a fost însoțită de reprezentanții partenerilor din proiecte, ARBDD, reprezentanții Poliției Române, Poliției de Frontieră și Direcției Generale a Vămilor.

FB 1 1024x768 - Primul Comitet Consultativ din România

Scopul Comitetului este de oferi sprijin, feedback, îndrumări, informații științifice, pentru a asigura o gestionare a proiectului cât mai eficientă posibil, astfel încât acțiunile noastre să fie relevante, iar obiectivele noastre să nu reprezinte doar o înșiruire oarecare de cuvinte într-un alt proiect de protejare a naturii. În acest sens, ne dorim ca din Comitetul Consulativ să facă parte reprezentanți ai fiecărei autorități naționale sau locale relevante subiectului (Poliția de Frontieră, Poliția Română, Jandarmeria Română, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, Direcția Generală a Vămilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor), pescari, experți în domeniul mediului, al sturionilor, socio-economic, administrarea ariilor protejate, alte organizații nonguvernamentale.

DSC0016 1024x680 - Primul Comitet Consultativ din România

Acesta a fost un moment bun să recapitulăm ceea ce am obținut în ultimii patru ani în cadrul proiectului Salvați Sturionii din Dunăre, însă și să discutăm ceea ce ne-am propus în următorii patru ani. Am avut ocazia să ne întărim colaborarea cu partenerii vechi, însă și să începem să construim noi relații și moduri de lucru în atingerea obiectivelor noastre îndrăznețe, însă nu imposibile.

Primul pas important a fost identificarea și clarificarea cadrului legal în ceea ce privește problematica sturionilor, dar și limitele legale ale fiecărei instituții relevante procesului de protejare și conservare a sturionilor din Dunăre. Astfel, vom reuși să colaborăm într-un mod eficient în acțiunile noastre viitoare.

Ne dorim ca întâlnirile Comitetului Consultativ să aibă loc de fiecare dată când situația o va cere și să reprezinte un adevărat instrument care să sprijine munca noastră, a tuturor, de protejare și conservare a sturionilor din Dunăre.