„Echipa sturionilor” a fost prezentă la Conferința citiZen


RO citiZen conference Galati 21.10 1 199x300 - „Echipa sturionilor” a fost prezentă la Conferința citiZen
(c) Cristina Diaconu

Sâmbătă, 21 octombrie, tinerii din Galați au făcut cunoștință cu subiectul sturionilor din Dunăre. Colega noastră, Cristina, a luat parte la Conferința citiZen organizată în Galați de Cristina Diaconu, studentă care, în acest sens, a câștigat o bursă din partea American Councils for International Education şi Ambasada Americană.

În cadrul conferinței, tinerii au fost îndrumați să se implice în comunitatea din care fac parte şi să desfăşoare mai multe inițiative civice în domeniul protecției mediului, să se implice ei înainte de toate şi apoi să îi încurajeze şi pe cei din jurul lor, motto-ul conferinței fiind „E posibil. Totul depinde de noi.”

 

 

RO citiZen conference Galati 21.10 7 300x199 - „Echipa sturionilor” a fost prezentă la Conferința citiZen
(c) Cristina Diaconu

Cristina le-a vorbit celor aproape 100 de participanți despre sturioni și importanța acestora pentru sănătatea mediului, le-a prezentat proiectul nostru, obiectivele și dorințele noastre în ceea ce privește subiectul sturionilor din Dunăre. De asemenea, s-au purtat o serie de discuții deschise despre ce ar putea face tinerii și oamenii, în general, pentru conservarea acestei specii emlematice de pești. Am fost plăcut surprinși să vedem că modul de gândire al nostru, „ al experților”, nu este foarte diferit de cel al tinerilor de liceu. Împreună ne-am dat seama că vedem aceleași soluții și măsuri, am învățat împreună lucruri noi și ne-am lăsat inspirați reciproc de idei inovative pe care abia așteptăm să le punem în practică fiecare.

Urmează să dezvoltăm o serie de acțiuni prin care tinerii vor putea să se implice în mod activ în conservarea sturionilor din Dunăre, însă despre toate acestea vom vorbi în viitorul apropiat.