Două videoclipuri de instruire privind identificarea sturionilor disponibile în cinci limbi


Videoclipurile sunt unice, deoarece oferă o imagine de ansamblu foarte cuprinzătoare a principalelor trăsături ale sturionilor și sprijin specializat asupra modului în care diferite specii de sturioni pot fi identificate prin cunoașterea caracteristicilor lor principale.

Sturgeon for video 300x200 - Două videoclipuri de instruire privind identificarea sturionilor disponibile în cinci limbiPrezentator în ambele videoclipuri este Thomas Friedrich, biolog în domeniul pescuitului la Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții din Viena și manager al proiectului LIFE-Sterlet.

Împreună cu un echipaj de filmare de la WWF Austria, Thomas a petrecut o zi întreagă de prezentare a speciilor de sturioni într-un mediu controlat, un iaz în afara Vienei, unde se păstrează diverse exemplare a familiei de sturioni.

Filmarea live a animalelor are farmecul și provocările ei. Echipa a trebuit să prezinte specimene care caracteristice pentru sturionii din Dunăre și cei mai comuni hibrizi și specii de sturioni non-native care se găsesc în regiunea Dunării de Jos.

Sturgeon for video 3 300x200 - Două videoclipuri de instruire privind identificarea sturionilor disponibile în cinci limbiAu fost filmate cinci specii de sturioni originari din Dunăre: Morunul (Huso huso), Nisetrul (Acipenser gueldenstaedtii), Păstruga (Acipenser stellatus), Viza (Acipenser nudiventris) și Cega (Acipenser ruthenus) ca parte din filmarea “Identificarea Speciilor Sălbatice de Sturioni din Dunăre“.

Pentru cea de-a doua filmare “Specii de sturioni exotici și hibrizi“, au fost filmate specii care nu sunt indigene Dunării și hibrizi comuni în acvacultură: Bester (Beluga x Cega), un hibrid între Nisetru x Cega, Sturionul Siberian (Acipenser baerii), Sturionul Alb (Acipenser transmontanus) și Sturionul Adriatic (Acipenser naccarii).

Ambele videoclipuri vor fi utilizate în cursuri de instruire pentru consolidarea capacităților autorităților de aplicare a legii în cele patru țări vizate ale proiectului: Bulgaria, România, Serbia și Ucraina.

Videoclipurile pot fi vizionate în limba engleză și cu subtitrări în bulgară, română sârbă și ucraineană. Pentru fiecare versiune lingvistică, vă rugăm să verificați pagina web a paginii respective, secțiunea Materiale / clipuri video de proiect.

Credite:

Prezentator – Thomas Friedrich BSc, manager de proiect LIFE-Cega, Austria

Asistent – Jutta Jahrl, WWF Austria

Fotograf – Hannes Greber, WWF Austria

Cameraman – Walther Gastinger, WWF Austria