Calendarul 2018 este disponibil online!


Anul acesta vă propunem o serie de calendare care să vă aducă aproape de munca noastră, de zonele minunate de luncă, de Dunăre, acolo unde eroii noștri, sturionii încă supraviețuiesc. În plus față de imaginile și datele calendaristice, veți descopri și o serie de informații generale privind starea de conservare și nevoile de conservare a sturionilor sălbatici.

Calendar 2018 Fishermen Landscape web mic - Calendarul 2018 este disponibil online!

Calendarul face parte din materialele informative pe care le-am elaborat în cadrul proiectul “Conservarea sustenabilă a sturionilor din Dunăre prin prevenirea și reducerea braconajului și comerțului ilegal cu produse din sturion’’, pe scurt “LIFE for Danube Sturgeons”.

Proiectul “LIFE four Danube Sturgeons” se concentrează pe conservarea peștilor emblematici ai Dunării, sturionii. Încă de acum 200 de milioane de ani, sturionii sunt una dintre cele mai valoroase specii de pești migratori, care este astăzi aproape au dispărut. Dunărea păstrează unele dintre cele mai importante populații de sturioni din lume.

Șapte organizații din șase țări colaborează pentru o mai bună protecție a sturionilor.

Țările proiectului: Austria, Bulgaria, Germania, România, Serbia, Ucraina.

Managementul și coordonarea proiectelor: WWF Austria

Partenerii proiectului pe țări:

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, România

Leibniz-Institut für Zoo- und Wildlifeforschung (IZW), Germania

WWF în Serbia

WWF Bulgaria

WWF Romania

WWF Ucraina

Durata proiectului: octombrie 2016 – decembrie 2020

“LIFE for Danube Sturgeons” este un proiect reallizat cu sprijin din partea Comisiei Europene pentru acțiuni de mediu și climatice, prin programul LIFE+.