Autoritățile de control au descoperit luna aceasta două cazuri de braconaj la sturion


7 kg carne de sturion și un kg de caviar au fost descoperite zilele trecute de polițiștii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” în timpul unor percheziţii domiciliare efectuate în Tulcea, Galați și Crișan. Captura vine după ce, la începutul acestei luni, poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit doi bărbați care braconaseră un morun de 140 kilograme şi o lungime de peste 2,50 metri.

Cele patru mandate de percheziţie au fost executate sâmbătă, 20 martie, în Tulcea, Galaţi şi în satul Crişan din Delta Dunării. Poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării”au constatat, în urma perchezițiilor, cinci infracţiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

„În urma percheziţiilor, au fost ridicate 63 de kilograme de peşte, dintre care 7 kilograme de sturion, precum şi 17,3 kilograme icre, dintre care un kilogram icre de sturion (caviar) şi 1,2 kilograme icre de ştiucă. Valoarea bunurilor indisponibilizate este de 5.500 de lei. În cauză, a fost întocmit dosar penal”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Morun de 140 kg, eliberat de polițiști în Dunăre

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit la începutul acestei luni doi bărbați care braconaseră un sturion din specia morun, având greutatea de 140 kilograme şi o lungime de peste 2,50 metri. Bărbaţii au declarat că au pescuit peștele în Dunăre și intenționau să îl comercializeze.

Peștele a fost redat mediului natural, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Pescuitul și comercializarea sturionilor și a produselor provenite de la aceștia este interzis în România până pe 20 aprilie 2021. Ordinul de continuare a prohibiției se află în acest moment pe masa autorităților.