30 kg de sturion, fără documente legale, descoperite de polițiștii de frontieră


66 de bucăți de sturion din specia cegă (Acipenser ruthenus) au foste descoperite luni de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia. Cega era congelată și cântărea 30 de kg.

„Poliţiștii de frontieră au oprit pentru control, în zona Grindul Stipoc, un autoturism, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 33, respectiv 35 de ani, domiciliați pe raza judeţului Tulcea – se arată într-un comunicat publicat de instituție. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, cantitatea de 30 kg pește (66 bucăți), din specia cegă, în stare congelată, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.”

Mai mult, cei doi bărbați aveau asupra lor declarațiile pe proprie răspundere prevăzute de Ordonanțele Militare, însă acestea nu erau completate corespunzător cu motivul și locul deplasării. Cele 66 de bucăți de cegă au fost redate mediului natural, conform procedurile legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deținerea și transportul sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale și fals în declarații.